به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا، التهاب یک واکنش طبیعی و ضروری بدن به آسیب یا عفونت است، مانند زمانی که مچ پا پیچ میخورد و متورم میشود. بدن برای تسکین و بهبود، ترکیبات خاصی را آزاد میکند. اما زمانی که التهاب مزمن میشود، میتواند زمینهساز بیماریهای جدی مانند بیماری قلبی، سرطان، دیابت و سندروم متابولیک باشد.
نتایج یک مطالعه جدید که توسط متخصصان انگلیسی در آوریل ۲۰۲۵ منتشر شد، نشان میدهد که رژیم غذایی نقش مهمی در کاهش التهاب مزمن ایفا میکند. این مطالعه بهویژه بر روی ارتباط میان منابع پروتئینی و فیبر با التهاب متمرکز بوده است.
در این پژوهش، متخصصان به بررسی دادههای پزشکی حدود نیم میلیون نفر از ساکنان انگلیس پرداخته و اطلاعات مربوط به سطح پروتئین واکنشی سی (CRP) را که نشاندهنده التهاب است، تجزیه و تحلیل کردند. شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند: افرادی که هیچ بیماری مزمنی نداشتند و افرادی که به دو یا چند بیماری مزمن مبتلا بودند. نتایج نشان داد که مصرف پروتئین گیاهی و فیبر غذایی، در کاهش سطح التهاب مؤثرتر از پروتئینهای حیوانی است.
مصرف زیاد پروتئین حیوانی و کمبود فیبر، با افزایش سطح التهاب در بدن مرتبط بود. در مقابل، افرادی که پروتئینهای گیاهی مانند لوبیا، عدس، توفو و مغزها و همچنین فیبر بیشتری از منابع گیاهی دریافت کرده بودند، التهاب کمتری داشتند. این یافتهها تأکید میکنند که یک رژیم غذایی غنی از فیبر و پروتئینهای گیاهی میتواند به تقویت سلامت روده و کاهش التهاب کمک کند.
به گفته متخصصان، میکروبیوم سالم روده با کاهش سطح التهاب ارتباط دارد، بنابراین مصرف بیشتر فیبر و پروتئین گیاهی میتواند به جلوگیری از التهاب مزمن و تقویت سلامت کلی بدن کمک کند.
نظر شما